Den fula ankungen

Vindsvåningen på 11:e våningen hade skeppsgolv och tindrande gallerilampor över hela lokalen när vi flyttade in. Säkert 50 lampor. Elräkning därefter, men det är det värt.

Men köket. Ack köket. Det såg sorgligt ut. Mörkgrön marijuanaplanta-plastmatta. Smutsiga vävtapeter på väggen,  föråldrad köksinredning och konstigt fula hyllor som hängde från taket; de skulle vara funktionella, men var inte speciellt mycket så. Lysrör gav rummet ett kallt och otrivsamt ljus som förde tankarna till sjukhuskorridorer.

Så förvandlingen startade.

Vi lade nytt ljust klickgolv, monterade ner hyllorna och målade väggen vit för att sedan prydas med trädmotiv i olika sköna gröna färger. Vi satte upp gardiner framför köksinredningen och införskaffade ett designat bord med sköna stolar, under allt detta placerades en snygg och lugn matta i grönt. Som gräs. Det som är kvar är att sätta upp 9 spotslampor istället för lysrören. Voila, vi har nu ett mötesrum.

 

 


Frilans Malmö

Vi har varit på besök på kollektivet Barbro. De huserar i en trevlig lokal på markplan korsningen Bergsgatan/Spångatan. 3 minuters promenad från Studio M.

Det var så trevligt så vi bestämde att vi ville göra om det och ordna gemensamma fika. Det var precis då Facebook-gruppen Frilans Malmö startade som genast fick uppemot 200 medlemmar. Bara på Möllan är vi 5-6 olika frilanskollektiv. Alla med några minuters promenad från varandra. Vi ville bjuda in de andra på våra fikan. Vill träffa nya spännande människor som tror på det de gör. Nyfiken på vad de andra sysslar med. Se om det finns möjligheter till samarbeten. Inspirera varandra. Kanske workshops och events tillsammans.

Det känns spännande!


Hello world!

5 april och Studio M gör entré på webben.

1 mars gjorde Studio M entré på Möllan. En vindsvåning 11 våningar högt med skeppsgolv och gallerilampor i hela lokalen. Vi bjuder in frilansare, entreprenörer och kreativa själar som skriver, tecknar och målar att sitta med oss.

bild saknas..