Frilansfika


Igår fick vi besök på Studio M. Vi hade bjudit in till frilansfika, några dök upp, och det blev riktigt trevligt. Ett kul tillfälle att lära känna varandra. En fika som skulle varat i en timme blev till slut fyra och en kväll fylld med intressanta tankar och samtal. Pratade om Sverige, EU, världen. Lärorikt.


Nytt: FlexkontraktVi fick en del nyttig input från frilansare under invigningskalaset. Det verkar finnas ett behov av att kunna ha en arbetsplats då och då. Därför inför vi nu ett nytt flexkontrakt som innebär att vi omvandlar ett av våra skrivbord till ett öppet bord, som man kan boka in sig på via internet.

Vi prövar med att skrivbordet får 3 arbetsplatser. Idag har vi ett företag som huserar hos oss som skapat 5 arbetsplaster av ett bord, så borden är stora (160 x 80 cm). Med flexkontraktet har man tillgång till studion och skrivbordet dygnet runt med begränsningen att man inte sitter mer än 25 timmar i veckan fördelat som det passar bäst under dygnet/veckan. Det går också bra att använda myshörnan för att jobba med laptop. När man går hem tar man med sig sina saker alternativt använder ett av våra Expedit-fack till förvaring.

Flexkontraktet har en hyra på 1100 kr i månaden.

Vad tycks? Ge oss gärna feedback!
Studio M är ett faktum!

Invigningskalaset blev en succé… och det känns som att vi nu satt Studio M på kartan. Underbart! Och det är tack vare alla goda vänner och de många nya ansikten som deltog i fredagens firande. Det var en härlig kväll fylld av skratt, glödande stämning, nya spännande människor, läcker konstutställning, läskande Sangria och grymt skön musik. Under kvällens gång fick vi besök av nära 100(!) personer som alla bidrog med sitt glada humör och entusiasm. Det blev en skvätt Sangria över till dagen efter. Nu vet vi att 50 liter bål & Sangria räcker långt :)

Vi vill tacka för vackra blommor, fina viner och en GIGANTISK vattenmelon (typ 15kg!).

Nu väntar stimulerande utmaningar och projekt för Studio M. Det ligger en hel del spännande saker och bubblar under ytan som t ex, ett nytt flexkontrakt, frukostseminarier, afterworks tillsammans med andra frilanskollektiv och mycket annat som finns i vår idélåda.Vi är tacksamma  för ert stöd och för att ni ville komma förbi och fira in studion tillsammans med oss. Så… TACK! Speciellt riktade tack till Jenny K Lundgren för utställningen av hennes konst och Micke Sundell för hans insats som DJ.

Vi hoppas på ett snart återseende!     /Silvia&Anders


Sista förberedelserna

Imorgon händer det vi sett fram emot så länge. Vi bjuder in till invigningskalas. Facebook visar att vi har 72 vänner som tänker komma förbi. Sen ytterligare 70 som kanske kommer. Svårt att planera hur mycket vin som behövs då..!

De första och största förberedelserna har vi klarat av på de två månader sedan vi fick flytta in i studion. Möbler köptes, väggar målades, lokalen inreddes och köket omvandlades till ett mötesrum. Nu har vi just satt igång de mer festliga förberedelserna. Vinet står och puttrar; det blir bål på vitt vin och sangria på rött. Vi handlar in snacks och massor med tandpetare. Och idag kom vår egna konstnär in och förberedde för en liten galleriutställning.

Jenny K Lundgren förgyller vår studio med en pust av konstnärsanda.