Cirrus hos oss

Vi fortsätter med våra frilansfikor där vi bjuder in ett frilanskollektiv på fredagsfika. Cirrus blev det denna gången. Oj vilket trevligt gäng som kom på besök.

Lars bjöd på nybakad bröd till fikat. Vad sägs om rågsurdegsbröd med rosmarin eller med öl, kummin, äpple och riskaka. Det bjöds även på rågsurdegsknäckebröd med ingefära, peppar och musli. Mums.

kontorsplats_i_Malmö

kontorsplats2_i_Malmö


Kreativitet

Vi var ett gäng från Studio M som tillsammans gick på en workshop om kreativitet hållen av Idéfabriken på Inkonst.

Vi lärde oss att det är *beteende* som främjar en egenskap, i detta fall, egenskapen kreativitet. Det är alltså inte en egenskap att vara kreativ.

Exempel på kreativitetsbejakande beteenden är att le när någon berättar sin idé. Hjälper man sedan sin vän att spinna vidare på idéen genom att ge specifik feedback så tränar man upp sin egen kreativitet. Man kan också spontant tacka ja till förslag och möjligheter som dyker upp i ens vardag. Det viktiga man ska komma ihåg är att för varje negativ feedback man ger så ska man ge minst 3 positiva.

Forskningen säger att det tar 66 dagar att skapa en rutin. Så det är bara att sätta igång, välj ett kreativitetsfrämjande beteende och upprepa sedan den i 3 månader, så voilà!

krabba_studiom
Bilden föreställer sandbollar som en liten krabba rullat upp för att gräva sig sitt nattuppehälle. Görs varje kväll. Med lite träning ser det ut som att även även en krabba kan bli kreativ.


Fest i studion

kontorsplats_malmö

kontorsplats_malmö

kontorsplats_malmö

kontorsplats_malmö

kontorsplats_malmö

.

Våra nya frilansare ville visa upp studion för nära och kära. Det blev knytkalas och att lära känna nya bekantskaper. En trevlig kväll som avslutades med inflyttningsfest hemma hos Petter.

.

Malmö i bild

Adam Haglund har dokumenterat Malmö i panorama; stichat ihop uppemot hundra bilder till en super bild. Bland motiven är kända platser som Möllan, Triangeln, Ribban, Gustav, men också en bild på centralstationens tågräls. Vår favoritbild. Den är smutsig, trolsk, och från en vy som vi aldrig sett den från.

Vi har satt upp vykortsversioner av bilderna på en vägg i studion som förgyller vår vardag. Man kan köpa bilderna i storformat monterat på lyxig glas.

Tack Adam!

Malmö frilanskollektiv

Kontorsplats i Malmö