Trapptrampet

Varför ska man gå i trappor?
Och trappor uppför 11 våningar dessutom?

Äh, skit i att motion och fysisk aktivitet är bra för dig. Du ska gå i våra trappor därför att vi har finfina presenter i potten för den som vill utmana sig själv.

20 dokumenterade kryss och man är i mål. Man kan ta alla 20 kryssen på en och samma dag eller lite mer utspritt över året.. Kommer du hit på besök och blir väldigt sugen på en present så kan du göra det förstnämnda. Om det känns överambitiöst, fortsätt och kom upp till oss en annan dag.

Nu har sommarpresenterna blivit inslagna i fräsch grön presentpapper med vita bubbelprickar. Och innehållet? Varje paket har sin ledtråd, något som lockar?

Håller det goda gott längre.
     Något som gör att du inte tappar greppet.
          Nu är det sommar, men någon gång blir det väl mörkt.
               Småttingar kommer att älska dig!
                    Det är svårare än att bygga lego.
                         Trött på att gå i trappor? Då kan dina fötter få en belöning.


Bullen med bullen

Högstadiet. Rast. Cafeteria. Skåne.

Ska man som tonåring göra som alla ens vänner så handlar man en frukostfralla och en chokladboll. Delar frallan i mitten och stoppar in chokladbollen emellan. Klämmer ihop och smaskar i sig förmiddagsfikat. Varje dag.

Helsingborg är det starka fästet, men Lomma, Sösdala, Staffanstorp, ja minnena väcks till liv hos många på Studio M. Igår den 10:e April, 2013 fick traditionen sin egen dag. En nostalgitrip för infödda. Ett äventyr för inflyttade.

Vår gemensamma fika på studion idag var självskrivet.