Årets sommarsittare är båda författare

Vi har förmånen att stifta bekantskap med två författare denna sommar som fått våra gratis-prova-på-sommarplatser i 2 månader.

Evelina Breslin, en inbiten malmöbo, trivs allra bäst i kvarteren runt Möllevången. Nu mutar hon in sina revir ytterligare genom att ha en skrivplats på studio M, ett stenkast bort från säng och kök och dotterns dagis, sambons jobb och ICA. Evelina studerar till bibliotekarie på Borås Högskolas distansutbildning. Hon är även en stolt student på Lunds Universitets Författarskola där hon arbetar med att skriva en bok för den läsargrupp som kan kategoriseras som mellanåldern eller lite roligare slukaråldern.

Celeste Sjölin är både extremt kreativ och extremt förtjust i kaffe, och är relativt trevlig så länge hon dricker nämnda kaffe vid ett tidigt stadium. Celeste sitter mestadels med små översättningsjobb och promofilmklippning, men i sommar kommer hon att göra ett bestämt, totalt fokuserat försök att skriva en bok jättejättesnabbt. Annars dansar hon lindy hop några gånger i veckan och syr små hattar eller tittar på roliga bilder på internet. Hon är med i styrelsen för Fantastisk Filmfestival och har studerat en mängd olika saker; bland annat sociologi och praktisk film och svenska och subkulturer i Öst- och Centraleuropa. Celeste har också arbetat lite som bartender. Och varit med i en antologi. Översatt och korrläst massiva mängder text, varit aupair på tyska landsbygden och melankolisk i Paris.