Hembakat

På allmän förfrågan delar Christina med sig av sitt fikarecept! Den vi fick avnjuta igår var alldeles exceptionell god. Det var liksom jobbigt att vänta på att alla skulle ha fått sig en bit innan man själv kunde få ta sig en andra omgång.

Experimentell päronkaka (avåts 15 november)

Botten:
samma recept som grundreceptet nedan men tillsätt dessutom 2 tsk mald ingefära

Fyllning:
2 päron i tunna klyftor
malen ingefära
råsocker
25 mörk choklad
smörklickar, ca 10 g

Gör såhär: Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt det smälta smöret samt mjölk.
Häll smeten i en smord och 1 liters-form ströad med siktad kakao (t ex i en tesil) och 1 tsk råsocker. Stick ner päronklyftor tätt i smeten. Strö över mald ingefära, ca ½ msk råsocker och den hackade chokladen. Klicka över smörklickar. Grädda 45 min i 175 graders ugnsvärme.

Grundrecept: Äpplekaka (åts 1 oktober)

Botten:
2 dl socker
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
50 g smält smör
2 dl mjölk

Fyllning:
tunna äppleklyftor
kanel
socker, ca ½ msk
smörklickar, ca 10g

Häll i en smord och bröad form som rymmer ca 1 liter.


Saiko, skånskt rå fisk.

Vi har varit på restaurang. Saiko på St. Knutstorg serverar Malmös bästa sushi bara ett stenkast från Studio M och Möllan. Varje sushibit är här ett konstverk och dopp i soja är överflödigt och förbjudet. Menyn ändras varje vecka och är anpassat efter lokala råvaror såsom sill och ål.

Malmös bästa sushiställe är egentligen lite av en underdriven beskrivning av Saiko. Världens bästa sushikök med tävling i Tokyo vanns i mars 2013 av Saikos kockar i samtliga tre grenar: kreativitet, klassisk stil och smakrikedom. http://www.sydsvenskan.se/malmo/skansk-sushi-varldsbast

Studio M kontorsplats umgänge Saiko

Studio M kontors umgänge Saiko