Hembakat

På allmän förfrågan delar Christina med sig av sitt fikarecept! Den vi fick avnjuta igår var alldeles exceptionell god. Det var liksom jobbigt att vänta på att alla skulle ha fått sig en bit innan man själv kunde få ta sig en andra omgång.

Experimentell päronkaka (avåts 15 november)

Botten:
samma recept som grundreceptet nedan men tillsätt dessutom 2 tsk mald ingefära

Fyllning:
2 päron i tunna klyftor
malen ingefära
råsocker
25 mörk choklad
smörklickar, ca 10 g

Gör såhär: Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt det smälta smöret samt mjölk.
Häll smeten i en smord och 1 liters-form ströad med siktad kakao (t ex i en tesil) och 1 tsk råsocker. Stick ner päronklyftor tätt i smeten. Strö över mald ingefära, ca ½ msk råsocker och den hackade chokladen. Klicka över smörklickar. Grädda 45 min i 175 graders ugnsvärme.

Grundrecept: Äpplekaka (åts 1 oktober)

Botten:
2 dl socker
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
50 g smält smör
2 dl mjölk

Fyllning:
tunna äppleklyftor
kanel
socker, ca ½ msk
smörklickar, ca 10g

Häll i en smord och bröad form som rymmer ca 1 liter.


One thought on “Hembakat

  1. Hello there I am so excited I found your web site, I really found you by error, while I was looking on Google for something else, Anyways I am here now and would just like to say kudos for a marvelous post and a all round interesting blog (I also love the theme/design), I don韙 have time to browse it all at the moment but I have bookmarked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the awesome work.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>