Kreativitet

Vi var ett gäng från Studio M som tillsammans gick på en workshop om kreativitet hållen av Idéfabriken på Inkonst.

Vi lärde oss att det är *beteende* som främjar en egenskap, i detta fall, egenskapen kreativitet. Det är alltså inte en egenskap att vara kreativ.

Exempel på kreativitetsbejakande beteenden är att le när någon berättar sin idé. Hjälper man sedan sin vän att spinna vidare på idéen genom att ge specifik feedback så tränar man upp sin egen kreativitet. Man kan också spontant tacka ja till förslag och möjligheter som dyker upp i ens vardag. Det viktiga man ska komma ihåg är att för varje negativ feedback man ger så ska man ge minst 3 positiva.

Forskningen säger att det tar 66 dagar att skapa en rutin. Så det är bara att sätta igång, välj ett kreativitetsfrämjande beteende och upprepa sedan den i 3 månader, så voilà!

krabba_studiom
Bilden föreställer sandbollar som en liten krabba rullat upp för att gräva sig sitt nattuppehälle. Görs varje kväll. Med lite träning ser det ut som att även även en krabba kan bli kreativ.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>