Projekt Within – Ungdomar i utanförskap

Under år 2014 har vår Matilda jobbat med att djupintervjua ungdomar i utanförskap och hur samhället kan stödja och förbättra förutsättningarna för denna grupp av individer. Arbetet tillsammans med två kollegor har nu mynnat ut i en mycket tänkvärd och dagsaktuell rapport: Är vi nöjda med det här – välkommen att ladda ner och ta del av rapporten.

Till grund för rapporten ligger kartläggningsprojektet Within i sju kommuner i Skåne nordost; Bromölla, Kristianstad, Östra Göinge, Osby, Hässleholm, Höör och Hörby. Projektets syfte var att lära och förstå varför vissa ungdomar hamnar i det vi kallar utanförskap och hur vi utifrån en ökad kunskap kan förhindra att detta sker.

Utredningen genomfördes som en process- och systemanalys med utgångspunkt i den unika kunskap som finns hos de som lever närmast problematiken – ungdomarna, barnen, föräldrarna och de engagerade medarbetare som kämpar med att försöka hjälpa i system som ofta är mycket illa utformade för just det.

Kartläggningsprojektet initierades av Skåne Nordost-samarbetet och finansierades via Europeiska Socialfonden, programområde 2. Målgruppen för kartläggningen var unga personer, 16-29 år, långt från arbetsmarknaden.

Det här är läsning som berör!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>